Propoliszos méz

1400 Ft2700 Ft

Törlés
Cikkszám: mez03 Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A propoliszos méz termelői vegyes virágméz és propoliszos tinktúra keveréke, mely 15ml oldatot tartalmaz! Gyermekek számára is ehető így a tinktúra! A téli időszak legkeresettebb terméke!

Propolisz: színe általában sötétebb mint a méhviasz, vörösesbarnás színű, ragadós, fertőtlenítő és szigetelő-anyag, amit a méhek a növények mézgás váladékaiból állítanak elő. A fele gyanta, harmada viasz, tizede illóolaj némi virágporral. Propolisz-torlasz védi a bejáratot, a kaptár réseit, ezzel vonják be a kaptár falát, a lépek határát, védik meg a méhsejteket a fertőzésektől, pusztító járványoktól, ami egy ilyen sűrűn lakott fészekben végzetes lehet. Flavonoid-tartalmának és cseranyagainak köszönhetően ugyanis antioxidáns, gombaellenes, antibakteriális és antivirális hatású, felülmúlja a gyógyászatban használt legtöbb antibiotikumot. Bizonyítottan fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Antibiotikumként olyan kórokozók ellen is beválik, amelyek a legtöbb alkalmazott antibiotikum ellen már rezisztenssé váltak.
Elfogyasztva emésztőrendszeri gyulladások, fekélyek, fertőzések ellenszereként, értágító és vérnyomáscsökkentő szerként alkalmazzák. Náthára, légúti fertőzésekre kifejezetten ajánlott. Immunerősítő és daganatellenes hatást is tulajdonítanak neki. Külsőleg égési sérüléseknél, gennyes sebeknél, pattanásoknál, szájsebeknél, nehezen gyógyuló, hegesedő sérüléseknél kenőcs formában jól használható, enyhíti a viszketést.

Nyers propolisz

Nyers propolisz

Természetes formában, kapszulaként, kenőcsként, alkoholos tinktúra valamint propoliszos méz formájában alkalmazzák. Idegrendszerre kifejtett hatás szerint stressz oldó, depresszión is segíthet.

Gyógyító hatása a mézéhez hasonló,csak erőteljesebb , illetve még több területen alkalmazzák, ezért gyógyhatás-listája kiegészül:  fogszuvasodás gátló, alkalmas gombás fertőzések. Testszag- és izzadás ellen dezodoráló hatását is kiaknázzák.

vegyes virágméz nem önálló fajtaméz, mivel összetétele rendkívül eltérő, de minden esetben kizárólag virágok nektárjából készül. Az eltérések származhatnak a méhek által látogatott növények sokféleségéből, valamint a méztöltő üzemekben a különböző, nem fajtamézek összekeveréséből is. Emiatt színe rendkívül változatos, általában sötét árnyalatú, barnás színű. Jellemző rá a gyors kristályosodás. A kristályosodási folyamat is eltérő lehet: vannak olyan virágmézek, amelyek teljes egészében kikristályosodnak, míg mások esetében keletkezik egy alsó kristályos réteg, amely fölött híg, folyékony méz marad.

Pozitív élettani hatásai:

Termelői mézeink

termelői mézeink

  • Jó baktériumölő hatása és ugyanakkor kedvező ára miatt a vegyes virágméz alkalmas leginkább a horzsolt sebek külsőleges kezelésére (a mézzel beborított felületet nem kell bekötözni).
  • A sokféle nektár hasznos beltartalmi értékét ötvöző vegyes méz kitűnő választás az általános egészségmegőrzés céljából.

Minden mézünk az Országos Magyar Méhészeti Egyesület termelői üvegébe van palackozva és termelői zárjeggyel van ellátva!

További hasonló termékeink:

Akácméz

Virágpor

Hársméz

Propolisz krém

Additional Information